Rolling Pins

Rolling Pins met structuur maken het mogelijk om een ​​continu herhaald patroon op klei en putty's te drukken. Gemaakt van helder PMMA-plastic met verbazingwekkende antikleefeigenschappen. Niet giftig. Ze zijn er in verschillende texturen die u kunt kopen op basis van uw specifieke behoeften.

Lengte: 14'50 cm (5'5 inch)
Diameter: 2,5 cm (1 inch)


GEBRUIKSAANWIJZINGEN:

1e - Meng de Putty / klei goed tot het klaar is volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

2e - Leg de putty / klei op een te recht oppervlak. Voor een optimaal resultaat moet je ervoor zorgen dat je een glad en egaal oppervlak hebt voordat je indruk maakt met de Rolling Pins. *** We raden aan om hiervoor een gewone deegroller te gebruiken.

3e - Afhankelijk van het type putty / klei, is het raadzaam om de deegroller nat te maken om vastplakken te voorkomen.

4e - Beweeg de deegroller langzaam met gelijke druk op alle punten voor een gelijkmatige textuur.

5e - Snijd overtollige putty / klei af met een scherp mes. Het wordt aanbevolen om dit na het drogen te doen om vervormingen in de putty / klei te voorkomen.

MATERIALEN:

Gewoonlijk is polymeerklei (Sculpey) vrij eenvoudig om met deze Rolling pins te werken, omdat ze een gemakkelijke correctie van fouten mogelijk maken voordat ze worden gebakken. Als het doel is om gestructureerde ondergronden te maken, raden we aan om MDF-ondergronden te gebruiken, omdat je de polymeerklei rechtstreeks op een MDF-basis kunt structureren en alles vervolgens in de oven kunt leggen, inclusief de basis. De baktijd van deze kleisoorten is ongeveer 15 minuten bij 150ºC. MDF-hout kan een lichte geur achterlaten die lijkt op die van geroosterd brood, maar maak je geen zorgen, het brandt niet!

In het geval van epoxyplamuren (Milliput***) zijn er verschillende technieken die vergelijkbare resultaten opleveren. Het goede is, u hoeft ze niet te bakken, dus ze kunnen direct op plastic ondergronden worden aangebracht.

Voor Green Stuff-putty, die bijzonder plakkerig is, is het vereist om de putty of de deegroller lichtjes met wat water te bevochtigen voordat u structuur aanbrengt. U kunt de plakkerigheid ook verminderen door talkpoeder aan te brengen.

*** Voor dit type epoxy plamuur is het erg belangrijk om de deegroller na gebruik goed schoon te maken.

ONDERHOUDSINSTRUCTIES:

Gebruik na het werken met de Rolling Pins een Scratch Brush (LINK) en veel water om eventuele resten op de Rolling Pins te verwijderen, indien nodig.

VEILIGHEID:

Om de veiligheid te garanderen, moeten kinderen nauwlettend worden gevolgd door een verantwoordelijke volwassene.